Archives for АКТУЕЛНО - Page 3

АКТУЕЛНО

24/10/2016 Реакција на ЗАМП по повод Информацијата на МРТ дека ЗАМП го забранил одржувањето на „Скопје 2016„

Не се точни тврдењата на МРТ дека поради одлуката за забрана од ЗАМП, МРТ не може да го одржи фестивалот на забавни мелодии „Скопје 2016“. Согласно законот за авторското право…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

14/10/2016 Здружението за заштита на авторски музички права на Хрватска – ХДС ЗАМП забрани користење на авторски музички дела од нивниот репертоар

Ве известуваме дека на седница на Управниот одбор на организацијата ХДС- ЗАМП е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

06/10/2016 Здружениjата за заштита на авторски музички права на Црна Гора-ПАМ и на Словенија-САЗАС забранија користење на авторски музички дела од нивниот репертоар

Ве известуваме дека на седница на Управниот одбор на организациите ПАМ-Црна Гора и САЗАС-Словенија е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

04/10/2016 Министерството за култура наместо да реагира – апелира

По реакцијата на Министерството за култура на РМ по повод забраната на ЗАМП за јавно емитување музика од авторите во РМ и мандатот за изрекување на забрана од СОКОЈ- Србија,…
Continue Reading

27/09/2016 Здружението за заштита на авторски музички права на Србија – СОКОЈ забрани користење на авторски музички дела од нивниот репертоар

Ве известуваме дека на седница на Управниот одбор на организацијата СОКОЈ Србија е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

19/09/2016 Седница на автори на ЗАМП / Одлука

На година се одржа седница на автори на ЗАМП на која е донесена одлука за забрана за емитување на авторски музички дела од репертоарот на ЗАМП која ќе започне од…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

23/08/2016 Обраќање од CISAC до премиерот на РМ

Доставено е барање од CISAC до премиерот на РМ за итна интервенција и враќање на "one stop shop" (едношалтерски систем - услуги од едно место) во колективната заштита на авторските…
Continue Reading