Archives for НАСТАНИ

АКТУЕЛНО

25/10/2017 ЗАМП – домаќин на 17-та Регионална средба на сестринските авторски друштва

         Состанокот се одржа на 25/10/2017 година во просториите на ЗАМП, а учество земаа претставници од авторските друштва од Словенија (SAZAS), Хрватска (HDS-ZAMP), Босна и Херцеговина (AMUS), Србија (SOKOJ) и…
Continue Reading
НАСТАНИ

07/04/2017 Европски Комитет на CISAC, Москва

Европски Комитет на CISAC, Москва   Околу 100 професионалци од цела Европа и пошироко  се собраа на состанокот на Европскиот комитет за 2017 година, кој се одржа во Москва на…
Continue Reading
НАСТАНИ

25/03/2017 Конференција за соработка меѓу друштвата во регионот

Конференција за соработка меѓу друштвата во регионот и нивните регулаторни - владини институции   Во организација на Светската конфедерација на здруженија на автори и композитори CISAC на 23 март 2017…
Continue Reading
НАСТАНИ

19/10/2016 Заклучок од шесте колективни организации за заштита на авторски музички права од регионалната средба во Подгорица

По одржаната регионална средба на шесте колективни организации за заштита на авторски музички права од територијата на бивша Југославија која се одржа на година во Подгорица - Црна Гора (more…)
Continue Reading
НАСТАНИ

13/10/2016 Регионална средба во Подгорица

Од година во Подгорица се одржа 14- тата по ред Регионална средба на која што домаќин беше Црногорското авторско друштво ПАМ. На средбата се работеше по следниот Дневен ред :…
Continue Reading
НАСТАНИ

20/09/2016 Авторите од ЗАМП забранија јавно емитување на нивна музика

Крајно револтирани од беспримерниот притисок што го прави Министерството за култура во остварувањето на авторските музички права, авторите од Република Македонија, чии права ги штити Здруженито за заштита на авторските…
Continue Reading
НАСТАНИ

26/08/2016 Седница на автори членови на ЗАМП

Врз основа на чл.16 од Статутот на Здружението за заштита на авторски музички права ЗАМП-Скопје, Ве повикуваме на Седница на автори членови на ЗАМП, која ќе се одржи на година…
Continue Reading
НАСТАНИ

14/10/2016 Здружението за заштита на авторски музички права на Хрватска – ХДС ЗАМП забрани користење на авторски музички дела од нивниот репертоар

Ве известуваме дека на седница на Управниот одбор на организацијата ХДС- ЗАМП е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија…
Continue Reading
12