Archives for АКТУЕЛНО - Page 2

АКТУЕЛНО

14/10/2016 Здружението за заштита на авторски музички права на Хрватска – ХДС ЗАМП забрани користење на авторски музички дела од нивниот репертоар

Ве известуваме дека на седница на Управниот одбор на организацијата ХДС- ЗАМП е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

06/10/2016 Здружениjата за заштита на авторски музички права на Црна Гора-ПАМ и на Словенија-САЗАС забранија користење на авторски музички дела од нивниот репертоар

Ве известуваме дека на седница на Управниот одбор на организациите ПАМ-Црна Гора и САЗАС-Словенија е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

04/10/2016 Министерството за култура наместо да реагира – апелира

По реакцијата на Министерството за култура на РМ по повод забраната на ЗАМП за јавно емитување музика од авторите во РМ и мандатот за изрекување на забрана од СОКОЈ- Србија,…
Continue Reading

27/09/2016 Здружението за заштита на авторски музички права на Србија – СОКОЈ забрани користење на авторски музички дела од нивниот репертоар

Ве известуваме дека на седница на Управниот одбор на организацијата СОКОЈ Србија е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

19/09/2016 Седница на автори на ЗАМП / Одлука

На година се одржа седница на автори на ЗАМП на која е донесена одлука за забрана за емитување на авторски музички дела од репертоарот на ЗАМП која ќе започне од…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

23/08/2016 Обраќање од CISAC до премиерот на РМ

Доставено е барање од CISAC до премиерот на РМ за итна интервенција и враќање на "one stop shop" (едношалтерски систем - услуги од едно место) во колективната заштита на авторските…
Continue Reading
АКТУЕЛНО

16/08/2016 ОБРАЌАЊЕ од RICom publishing и ICMP

По повод давањето дозвола за колективно управување на музичките права во Македонија на СОКОМ МАП, RICom publishing - лиценциран партнер на групацијата Universal Music Publishing за територијата на Србија, Црна…
Continue Reading