Archives for НАСТАНИ

НАСТАНИ

19/10/2016 Заклучок од шесте колективни организации за заштита на авторски музички права од регионалната средба во Подгорица

По одржаната регионална средба на шесте колективни организации за заштита на авторски музички права од територијата на бивша Југославија која се одржа на година во Подгорица - Црна Гора (more…)
Continue Reading
НАСТАНИ

13/10/2016 Регионална средба во Подгорица

Од година во Подгорица се одржа 14- тата по ред Регионална средба на која што домаќин беше Црногорското авторско друштво ПАМ. На средбата се работеше по следниот Дневен ред :…
Continue Reading
НАСТАНИ

20/09/2016 Авторите од ЗАМП забранија јавно емитување на нивна музика

Крајно револтирани од беспримерниот притисок што го прави Министерството за култура во остварувањето на авторските музички права, авторите од Република Македонија, чии права ги штити Здруженито за заштита на авторските…
Continue Reading
НАСТАНИ

26/08/2016 Седница на автори членови на ЗАМП

Врз основа на чл.16 од Статутот на Здружението за заштита на авторски музички права ЗАМП-Скопје, Ве повикуваме на Седница на автори членови на ЗАМП, која ќе се одржи на година…
Continue Reading
НАСТАНИ

14/10/2016 Здружението за заштита на авторски музички права на Хрватска – ХДС ЗАМП забрани користење на авторски музички дела од нивниот репертоар

Ве известуваме дека на седница на Управниот одбор на организацијата ХДС- ЗАМП е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија…
Continue Reading
НАСТАНИ

24/10/2016 Реакција на ЗАМП по повод Информацијата на МРТ дека ЗАМП го забранил одржувањето на „Скопје 2016„

Не се точни тврдењата на МРТ дека поради одлуката за забрана од ЗАМП, МРТ не може да го одржи фестивалот на забавни мелодии „Скопје 2016“. Согласно законот за авторското право…
Continue Reading
НАСТАНИ

20/08/2016 Кој прави хајка против ЗАМП? Оркестрираната хајка против Здружението за заштита на авторските музички права (ЗАМП) ита кон својата цел – системски да ја разнебити организацијата за колективно управување и уставно загарантираното право на авторите да го врати за повеќе од половина век и да го сведе на племенски основи

Оркестрираната хајка против Здружението за заштита на авторските музички права (ЗАМП) ита кон својата цел - системски да ја разнебити организацијата за колективно управување и уставно загарантираното право на авторите…
Continue Reading
НАСТАНИ

1/08/2016 Донација за настраданите од поплавите

Сочувствувајќи и солидаризирајќи се со граѓаните кои изгубија членови на своите семејства и претрпеа големи материјални штети во катастрофалната поплава од год., Здружението за заштита на авторски музички права ЗАМП…
Continue Reading