Крајно револтирани од беспримерниот притисок што го прави Министерството за култура во остварувањето на авторските музички права, авторите од Република Македонија, чии права ги штити Здруженито за заштита на авторските музички права (ЗАМП) со акламација одлучија да се забрани јавно емитување на нивните дела, на седницата на автори одржана на 17 септември 2016 година во „Александар Палас“ во Скопје… Повеќе