Почина маестро Зоран Џорлев – нашиот почитуван автор и познат македонски виолинист, магистер по фолклористика, вљубеник и промотор на македонската изворна песна. Секогаш препознатлив по звуците на неговата виолина и по неговата музика- виртуозни изведби и обработки на македонски народни и забавни композиции, филмски, џез и етно теми.

Последен поздрав до легендата која нè напушти премногу рано.

Збогум голем човеку !