Author Archives:

НОВОСТИ ОД ЗАМП

03/03/2023 Конкурс за избор на Директор на Стручната служба на ЗАМП Скопје

Врз основа на член 4 став 2 од Деловникот за работа на Управниот одбор на ЗАМП Скопје, член 24, член 61 и 62 од Статутот на ЗАМП Скопје, Правилникот за…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

26/12/2022 Концертна промоција на новиот албум на Каролина, Дуке и Исмаил

Каролина Гочева, Дуке Бојаџиев и Исмаил Лумановски одржаа предновогодишен концерт во Скопје во Македонска филхармонија на 23-ти декември. Проектот ,,Песни за љубов и копнеж” од Каролина, Дуке и Исмаил, кој…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

16/11/2022 Златно славејче 2022

На 13 ноември 2022 во Македонска Филхармонија се одржа педесет и второто издание на фестивалот за детска песна „Златно Славејче 2022“.  Во салата на Македонската филхармонија, се одржаа четири претстави, во…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

17/10/2022 Скопски џез фестивал 2022

Од 13 до 16 октомври 2022 во НОБ и МКЦ по четириесет и први пат се одржа Скопскиот џез фестивал. Отворањето на фестивалот беше со изведбата на американскиот ансамбл „Експлодинг…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

28/11/2022 Известување за одржаната Седница на членови на ЗАМП за избор на членови на Собранието и Надзорниот Одбор

Согласно членовите 13,16,17,18,19,20,30 и 33 од Статутот на ЗАМП на година во Европскиот Универзитет - Скопје, со почеток во 12,00 часот, беше одржана Седница на автори - членови на Здружението…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

09/11/2022 Јавен повик за Седница на автори

ЈАВЕН ПОВИК Врз основа на чл. 16 од Статутот на Здружението за заштита на авторски музички права ЗАМП-Скопје, се повикуваат членовите на ЗАМП на седница на автори, која ќе се…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

26/10/2022 Одлука за исплата на аконтација

На петтата седница  одржана на ден 04/10/2022 год. Управниот одбор на ЗАМП, врз основа на член 24 од Статутот на ЗАМП в.в. член 43 став 3 од Правилникот за распределба…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

15/09/2022 Концерт на Симон Трпчески и пријателите

На година на платото пред Македонска опера и балет, Симон Трпчески и Македонисимо квинтетот  одржаа бесплатен концерт на кој премиерно беше изведен  музичкиот проект „Македонисимо“.  Во проектот е направена  обработка…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

27/09/2022 Известување во врска со доставувањето на звучни записи на авторски дела до ЗАМП

Почитувани автори и носители на авторски права, Ве известуваме дека од година ЗАМП воведува нов начин на доставување на аудио записи за пријавените дела. Со цел за усогласување со Законот…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

27/05/2022 Мајски оперски вечери

Традиционално, во месец Мај се одржува фестивалот на класична музика „Мајски оперски вечери“. Фестивалот беше отворен на 9ти Мај со звуците на „Триумфалниот марш“ од операта „Аида“ и палење на…
Continue Reading

Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies. Дали сакате да дознаете повеќе?

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close