Archives for НОВОСТИ ОД ЗАМП

НОВОСТИ ОД ЗАМП

28/07/2023 IN MEMORIAM

КИРЕ КОСТОВ (1949-2023) Ова утро осамна без нашиот Маестро Кире Костов, еден од најголемите во македонската музика. Како еден од најплодните композитори, диригенти, аранжери ќе остане помеѓу оние кои никогаш…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

24/07/2023 IN MEMORIAM

Љубомир Бранѓолица (1932-2023) Со огромно жалење ја примивме веста дека на ден година во 90-та година од својот живот почина нашиот особено плоден автор, композитор на класична, популарна и филмска…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

03/03/2023 Конкурс за избор на Директор на Стручната служба на ЗАМП Скопје

Врз основа на член 4 став 2 од Деловникот за работа на Управниот одбор на ЗАМП Скопје, член 24, член 61 и 62 од Статутот на ЗАМП Скопје, Правилникот за…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

28/11/2022 Известување за одржаната Седница на членови на ЗАМП за избор на членови на Собранието и Надзорниот Одбор

Согласно членовите 13,16,17,18,19,20,30 и 33 од Статутот на ЗАМП на година во Европскиот Универзитет - Скопје, со почеток во 12,00 часот, беше одржана Седница на автори - членови на Здружението…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

09/11/2022 Јавен повик за Седница на автори

ЈАВЕН ПОВИК Врз основа на чл. 16 од Статутот на Здружението за заштита на авторски музички права ЗАМП-Скопје, се повикуваат членовите на ЗАМП на седница на автори, која ќе се…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

26/10/2022 Одлука за исплата на аконтација

На петтата седница  одржана на ден 04/10/2022 год. Управниот одбор на ЗАМП, врз основа на член 24 од Статутот на ЗАМП в.в. член 43 став 3 од Правилникот за распределба…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

27/09/2022 Известување во врска со доставувањето на звучни записи на авторски дела до ЗАМП

Почитувани автори и носители на авторски права, Ве известуваме дека од година ЗАМП воведува нов начин на доставување на аудио записи за пријавените дела. Со цел за усогласување со Законот…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

02/03/2022 Јавен повик за Седница на автори

ЈАВЕН ПОВИК Врз основа на член 16 од Статутот на Здружението за заштита на авторски музички права ЗАМП-Скопје, се повикуваат членовите на Здружението на Седница на автори, кој ќе се…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

31/01/2022 IN MEMORIAM

АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ (1936-2022)             Еден од најистакнататите композитори и диригенти на Македонија. Роден на 3 Февруари, 1936 година, во Војводина, го започнува своето основно и средно музичко образование во Скопје,…
Continue Reading
Uncategorized

14/09/2021 BUYOUT Договори

На прагот на својата авторска кариера, многумина млади автори со неизмерна радост го очекуваат својот прв хонорар за својата работа. Тука се и веќе докажаните автори кои се во постојана…
Continue Reading
12

Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies. Дали сакате да дознаете повеќе?

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close