На 20/10/2021 започна јубилејното 40. издание на Скопскиот Џез фестивал во Националната опера и балет. Фестивалот траеше од 20-24.10.2021 година.

Оваа година на програмата на фестивалот беа настапи на музичари од САД, Куба и Европа, а Македонија ја претстави ансамблот на Јордан Костов. Меѓу учесниците се имаше познати изведувачки имиња од светот на џез музиката:

𝟐𝟎 Октомври

𝐌𝐀𝐓𝐒 𝐆𝐔𝐒𝐓𝐀𝐅𝐒𝐒𝐎𝐍 𝐬𝐨𝐥𝐨

𝐑𝐎𝐁𝐄𝐑𝐓𝐎 𝐅𝐎𝐍𝐒𝐄𝐂𝐀 𝐓𝐑𝐈𝐎

𝐋𝐈𝐍𝐃𝐀 𝐌𝐀𝐘 𝐇𝐀𝐍 𝐎𝐇 𝐐𝐔𝐀𝐑𝐓𝐄𝐓

𝟐1 Октомври

𝐓𝐀𝐍𝐈𝐀 𝐆𝐈𝐀𝐍𝐍О𝐔𝐋𝐈 𝐓𝐑𝐈𝐎

𝐉𝐀𝐊𝐎𝐁 𝐁𝐑𝐎 𝐐𝐔𝐀𝐑𝐓𝐄𝐓 𝐟𝐞𝐚𝐭. 𝐌𝐚𝐫𝐤 𝐓𝐮𝐫𝐧𝐞𝐫, 𝐉𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐑𝐨𝐬𝐬𝐲 & 𝐓𝐡𝐨𝐦𝐚𝐬 𝐌𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧

𝟐2 Октомври

𝐉𝐎𝐑𝐃𝐀𝐍 𝐊𝐎𝐒𝐓𝐎𝐕 𝐄𝐍𝐒𝐄𝐌𝐁𝐋𝐄

𝐋.𝐔.𝐌.𝐄.

𝐌𝐎𝐎𝐑 𝐌𝐎𝐓𝐇𝐄𝐑 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐃𝐮𝐝𝐮 𝐊𝐨𝐲а𝐭𝐞 & 𝐌𝐚𝐭𝐬 𝐆𝐮𝐬𝐭𝐚𝐟𝐬𝐬𝐨𝐧

𝟐3 Октомври

𝐒𝐇𝐀𝐊𝐄 𝐒𝐓𝐄𝐖

𝐍𝐔 𝐌𝐔𝐒𝐈𝐂 𝟒 𝐟𝐞𝐚𝐭. 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐁𝐨𝐭𝐡𝐞𝐧, 𝐎𝐤𝐚𝐲 𝐓𝐞𝐦𝐢𝐳, 𝐌𝐚𝐭𝐬 𝐆𝐮𝐬𝐭𝐚𝐟𝐬𝐬𝐨𝐧, 𝐆𝐨𝐫𝐚𝐧 𝐊𝐚𝐣𝐟𝐞𝐬

𝟐4 Октомври

𝐘𝐨𝐫𝐝𝐚𝐧 𝐊𝐨𝐬𝐭𝐨𝐯 𝐄𝐧𝐬𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞 / 𝐒𝐯𝐞𝐭𝐥𝐨𝐬𝐭 + 𝐎𝐝𝐫𝐨𝐧 𝐑𝐢𝐭𝐮𝐚𝐥 𝐎𝐫𝐜𝐡𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚

𝐀𝐉𝐒 𝐐𝐔𝐀𝐑𝐓𝐄𝐓