Archives for СЛАЈДЕР

НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

03/12/2023 ПИН музичка конференција

ПИН музичката конференција, која традиционално се одржува во пресрет на фестивалот Таксират, се одржа во Младинскиот културен центар во Скопје од 30 ноември до 2 декември. Учествуваа околу 50 бендови…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

23/10/2023 СКОПСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

42. издание на Скопскиот џез фестивал се одржа од 19 до 22 октомври 2023 година. Фестивалот и овој пат, традиционално го претстави најдоброто од светот на џез музиката, со низа…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

26/12/2022 Концертна промоција на новиот албум на Каролина, Дуке и Исмаил

Каролина Гочева, Дуке Бојаџиев и Исмаил Лумановски одржаа предновогодишен концерт во Скопје во Македонска филхармонија на 23-ти декември. Проектот ,,Песни за љубов и копнеж” од Каролина, Дуке и Исмаил, кој…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

16/11/2022 Златно славејче 2022

На 13 ноември 2022 во Македонска Филхармонија се одржа педесет и второто издание на фестивалот за детска песна „Златно Славејче 2022“.  Во салата на Македонската филхармонија, се одржаа четири претстави, во…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

28/11/2022 Известување за одржаната Седница на членови на ЗАМП за избор на членови на Собранието и Надзорниот Одбор

Согласно членовите 13,16,17,18,19,20,30 и 33 од Статутот на ЗАМП на година во Европскиот Универзитет - Скопје, со почеток во 12,00 часот, беше одржана Седница на автори - членови на Здружението…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

09/11/2022 Јавен повик за Седница на автори

ЈАВЕН ПОВИК Врз основа на чл. 16 од Статутот на Здружението за заштита на авторски музички права ЗАМП-Скопје, се повикуваат членовите на ЗАМП на седница на автори, која ќе се…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

15/09/2022 Концерт на Симон Трпчески и пријателите

На година на платото пред Македонска опера и балет, Симон Трпчески и Македонисимо квинтетот  одржаа бесплатен концерт на кој премиерно беше изведен  музичкиот проект „Македонисимо“.  Во проектот е направена  обработка…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД ЗАМП

27/09/2022 Известување во врска со доставувањето на звучни записи на авторски дела до ЗАМП

Почитувани автори и носители на авторски права, Ве известуваме дека од година ЗАМП воведува нов начин на доставување на аудио записи за пријавените дела. Со цел за усогласување со Законот…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

27/05/2022 Мајски оперски вечери

Традиционално, во месец Мај се одржува фестивалот на класична музика „Мајски оперски вечери“. Фестивалот беше отворен на 9ти Мај со звуците на „Триумфалниот марш“ од операта „Аида“ и палење на…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

09/05/2022 Концерт на Дуке Бојаџиев по повод Денот на Европа

По повод Денот на Европа, македонскиот меѓународно признат композитори и пијанист Дуке Бојаџиев одржа концертот, отворен за широка јавност во градскиот парк во Скопје. Дукe, заедно со неговите гости, двајца…
Continue Reading

Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies. Дали сакате да дознаете повеќе?

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close