Archives for НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

03/04/2023 ПЕТАР ПАН – детска балетска претстава

На 31 март во просториите на Националната опера и балет (НОБ) премиерно се одржа детската балетска претстава „Петар Пан“. Претставата беше изведена од децата од балетското студио „Арт Балетот“ во…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

26/12/2022 Концертна промоција на новиот албум на Каролина, Дуке и Исмаил

Каролина Гочева, Дуке Бојаџиев и Исмаил Лумановски одржаа предновогодишен концерт во Скопје во Македонска филхармонија на 23-ти декември. Проектот ,,Песни за љубов и копнеж” од Каролина, Дуке и Исмаил, кој…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

16/11/2022 Златно славејче 2022

На 13 ноември 2022 во Македонска Филхармонија се одржа педесет и второто издание на фестивалот за детска песна „Златно Славејче 2022“.  Во салата на Македонската филхармонија, се одржаа четири претстави, во…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

17/10/2022 Скопски џез фестивал 2022

Од 13 до 16 октомври 2022 во НОБ и МКЦ по четириесет и први пат се одржа Скопскиот џез фестивал. Отворањето на фестивалот беше со изведбата на американскиот ансамбл „Експлодинг…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

15/09/2022 Концерт на Симон Трпчески и пријателите

На година на платото пред Македонска опера и балет, Симон Трпчески и Македонисимо квинтетот  одржаа бесплатен концерт на кој премиерно беше изведен  музичкиот проект „Македонисимо“.  Во проектот е направена  обработка…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

27/05/2022 Мајски оперски вечери

Традиционално, во месец Мај се одржува фестивалот на класична музика „Мајски оперски вечери“. Фестивалот беше отворен на 9ти Мај со звуците на „Триумфалниот марш“ од операта „Аида“ и палење на…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

09/05/2022 Концерт на Дуке Бојаџиев по повод Денот на Европа

По повод Денот на Европа, македонскиот меѓународно признат композитори и пијанист Дуке Бојаџиев одржа концертот, отворен за широка јавност во градскиот парк во Скопје. Дукe, заедно со неговите гости, двајца…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

31/10/2021 40.Скопски џез фестивал

На 20/10/2021 започна јубилејното 40. издание на Скопскиот Џез фестивал во Националната опера и балет. Фестивалот траеше од година. Оваа година на програмата на фестивалот беа настапи на музичари од…
Continue Reading
НОВОСТИ ОД МУЗИЧКИОТ ЖИВОТ

20/09/2021 Макфест 36-то издание

Најголемиот фестивал на забавна музика Макфест се одржа на 17 и 18/09/2021 во „АкваБела Ресорт-от“ во Штип. Фестивалот имаше две вечери, прва - дебитантска вечер и втора - финална вечер.…
Continue Reading
12

Оваа веб страна користи cookies. Со понатамошно користење на оваа веб страна, вие се согласувате со нашата политика за cookies. Дали сакате да дознаете повеќе?

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close